Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nehézfiúk szárnyakkal

Tudják magukról ők is, hogy inkább az alsóőrsi motorosfesztivál - na jó, inkább a Hell's Angels - az, ahova illenek, de külsejük, és az ahhoz kapcsolódó sztereotípiák ez esetben megtévesztőek. Szétvarrt, kopaszra nyírt, bőrmellényes, motoros férfiak marcona ábrázattal, akik állatmentő szolgálatot üzemeltetnek. Saját bevallásuk szerint őket leginkább az állatok szeretete köti össze, s az a düh, ami akkor támad bennük, ha azt látják, valahol állatkínzás folyik.

Rescue Ink néven tömörül Mike Tattoo, Johnny "O", Batso, Big Ant, George, Sal, Biagi, Angel "Pet Investigator", Des és Ron, bővebben itt olvashatsz róluk. Az egész bagázs olyan, mintha a South Parkból léptek volna ki, hisz az egyikük nyulakat és kismacskákat tart otthon, az egykori testépítő pedig mára vegetáriánus. Kezdetben nem szervezetként működtek, csak önkéntes segítők voltak különböző helyeken, de mára egységgé és hivatalosan működő szervezetté értek össze, irodával, telefonközponttal, gyors reagálású hadtesttel.

Napi kétszázötven telefonhívást kapnak bajbajutott, kínzott vagy nem megfelelő körülmények között tartott állatok ügyében, hisz ők azok, akik olyanokon igyekeznek segíteni, akiken az eddig is meglévő szervek nem tudnak. (Az Államokban létezik állatrendőrség, Magyarországon csak a sima rendőrséghez tudsz fordulni.) A bejelentések minden létező esetet felvonultatnak, kutyaviadalok szenvedőit, megmérgezett macskákat, drogért eladott ebeket, de még macska-sorozatgyilkos miatt is jelentettek.

A tagok közül az elmúlt egy évben ketten is elvesztették az állásukat, mert minden létező idejüket és fennmaradó pénzüket az állatmentésre fordítják. Kaját vesznek, oltásokat, szállítást fizetnek. Egy-egy bejelentés után kivizsgálják a panaszt, ha jogos, erős fellépésüknek, számbeli és fizikai túlerejüknek nehezen mondanak nemet, így ha kell, erővel viszik el a megkínzott, alultáplált, bezárt vagy lesoványodott állatot. Sok téves riasztást is kapnak, ilyenkor legfeljebb tanáccsal látják el az állattartót, hogyan tudna még odafigyelőbb lenni,

Különféle programokat is indítottak, mint amilyen például a kutyagyárak elleni küzdelem. Felvilágosíttó kampányokat szerveznek, megmutatják a fiataloknak, egy eladásra berendezkedett, nagyüzemi állattenyészet milyen embertelen körülmények között képs tartani a kutyákat. A felvilágosítással ezen iparág ellehetetlenítését szeretnék elérni. Terápiás állatközvetítéssel is foglalkoznak, s a csapat és a támogatók szaktudását igénybe véve kutya és cicaházakat építenek akár kertekbe, ahol nincs rá pénz, akár az utcára, mert úgy vélik, minden állatnak joga van egy kis kuckóhoz, ami védi az elemektől. És persze keményen fellépnek a kutyaviadalok ellen, és ez az, amire tényleg pöccennek...  Tetkós állatmentők

Több mint 770 kiló izom, 80-nál is több tetoválás, egyetlen valószínűtlen küldetés: elhagyott és megkínzott állatokon segíteni. Avagy: nyolc tetőtől-talpig teletetovált Harley-Davidsonos keményfiú, akik senkitől és semmitől nem riadnak vissza, ha veszélyben lévő állatok megmentéséről van szó

 
„Ha nem tetszik, amit és ahogyan csinálunk, azon nem segíthetünk. De ha nem a megoldáson ügyködsz, akkor magad is a probléma része vagy. Ebben az esetben jobb, ha tágítasz az utunkból.”

Joe Panz, a Tetkós állatmentők vezetője
New York Cityben a legrosszabb gazdik és a legelvetemültebb állatkínzók egy ideje nem érezhetik magukat biztonságban. Egy csapat teletetovált, Harley-Davidsonos keményfiú ugyanis háborút indított ellenük. Tetkós állatmentőknek hívják magukat, s történeteiket a National Geographic Channelnek hála most az egész világ megismerheti.

A húszmilliónál is több embert tömörítő metropoliszban állatok – kutyák, macskák, sőt csirkék, piranhák(!) – ezreit kínozzák rendszeresen, vagy tartják illegálisan, sokszor állathoz nem méltó körülmények között. Néhány évvel ezelőtt ezt elégelték meg hőseink, megalakítva egy példátlan állatmentő szervezetet. Pedig ezek a külvárosi fiúk egyáltalán nem a puhaszívűek és a könnyűsúlyúak közül valók! Korábban inkább az autós rendezvényeket és a tetoválószalonokat látogatták, sőt egyiküknek-másikuknak a törvénnyel is meggyűlt a baja… Mindez azonban már a múlt. A viharos évek után eljött a jó útra térés ideje, s ma már csak arra koncentrálnak, hogy rendhagyó akcióikkal minél több állatot szabadítsanak ki sanyargatóik karmaiból.

A National Geographic Channel által 2009 decemberében bemutatandó hatrészes Tetkós állatmentők egy valószínűtlen összetételű állatmentő csoportot mutat be, amelynek szent küldetése a szenvedő, erőszaknak kitett, vagy „csupán” elhagyott házi kedvencek felkarolása és megmentése. A különös formáció – amelynek tagjai közt kidobóembereket, biztonsági őröket, sőt egy egykori nyomozót is találunk – a nap 24 órájában riasztható, méghozzá olyan „rázós” esetekhez is, amelyeket senki más nem vállalna. Mindezek ellenére ők se nem rendőrök, se nem az állatvédelem felkent szakértői. Csupán nagyra nőtt fickók, a természet által még nagyobb szívvel megáldva – szívükben pedig kiolthatatlan vággyal a szenvedő, rosszul tartott állatok megmentésére.

A Tetkós állatmentők egyórás epizódjai kalandos, konfliktusoktól sem mentes „családlátogatásokra” hívja a nézőket New York tágabb környezetében. A csapat Long islandi főhadiszállására hetente átlagosan száz hívás fut be, s ők, miután rögzítették az adatokat, már száguldanak is a tetthelyre, hogy megrögzött bántalmazókkal konfrontálódjanak, harapós harci kutyákat fogjanak be, ellopott állatok után nyomozzanak, vagy éppen kedvenceikhez felnőni nem tudó gazdikat beszéljenek rá – sokszor igen kemény hangon – az állataiktól való megválásra, ha azok érdeke úgy kívánja.

„Mi egy állatokat szolgáló hadsereg vagyunk” – mondja Nagy Hangya, a csapat egyik vezetője. A komoly izomerővel és több mint nyolcvan tetoválással felfegyverzett Tetkós állatmentők tekintélyt parancsoló méreteiknek, utcai tapasztalataiknak és bátorságuknak köszönhetően olyan – veszélyes, netán visszataszító – munkákat is elvállalnak, amelyeket más állatvédő csoportok habozás nélkül visszautasítanának. „A verők sose nyerők” – hangzik a mottójuk, s minden erejükkel azon dolgoznak, hogy csoportjuk mielőbb országosan elismert állatjóléti szervezetté nője ki magát.

A csapat a helyszíni terepszemle után szükség esetén magához veszi a bajba került állatokat, vagy továbbadja őket olyan megbízható helyi szakembereknek, akik maradéktalanul osztják „állatot ne ölj” filozófiájukat. Eddigi tevékenységük során jó munkakapcsolatot építettek ki a New York-i rendőrséggel és a város Állatvédelmi és Állatellenőrzési Hivatalával, valamint számos olyan nagy tapasztalattal bíró szakértővel, állatorvossal és társszervezettel, akik és amelyek segítségükre lehetnek a csüggedt, agresszív, vagy éppen túlzottan is félénk állatok kezelésében és gyógyításában.

A Tetkós állatmentők különösképpen szívükön viselik az orvosi beavatkozásra szoruló állatok ügyét, főképpen, ha ivartalanításról van szó; minden tőlük telhetőt elkövetnek, hogy beteg vagy műtét előtt álló felkaroltjaik a lehető legjobb körülmények közé és a legavatottabb kezekbe kerüljenek. És akkor se haboznak, ha védenceik érdekében olyan emberekkel kell vitába szállniuk, akikkel más nem merne ujjat húzni – sőt akkor se hátrálnak meg, ha egy kórházban fekvő férfi elvadult pitbulljai személyében éppen a megmentendő ebek támadnak rájuk acsarkodva, széttépési szándékkal…


A decemberi epizódok tartalmából:

Tacskó két kerékenAz epizódban három komoly munkája is akad a csapatnak: új esélyt adnak egy Spike nevű harapós pitbullnak, amelyet gazdái gyalázatos körülmények között tartottak; kivonulnak egy macskabaráthoz, aki szereti ugyan kedvenceit, de ilyen létszám mellett tevékenysége a legjobb szándék ellenére is állatkínzásnak minősíthető; és kényelmes kerekekkel látnak el egy tacskót, mely porckorongsérve következtében mindkét hátsó lábát húzta.

Nagyvárosi piranhák


Az epizódban három komoly munkája is akad a csapatnak: szakszerűen eljárnak egy láncon tartott kutyapár ügyében; segédkeznek egy raj illegálisan tartott húsevő piranha új helyre költöztetésében; és meglátogatnak egy pincében, nyomorúságos körülmények között tengődő kutyát, amelynek gazdája – erőteljes fellépésük hatására – megígéri, hogy jó útra tér…

Söréttel macskára?


Az epizódban több komoly munkája is akad a csapatnak: életük kockáztatása árán ellátják egy kórházban fekvő férfi harapós pittbulljait, amelyek sajnos magánlaksértésként értékelik közeledésüket; végleges otthont keresnek Ebonynak, a templom éhező kutyájának; és súlyos konfliktusba kerülnek egy férfival, akinek macskáin gyanús sebek éktelenkednek – ugye ennek semmi köze nincs ahhoz a nagy csomag sörétes lőszerhez, amelyet a rendőrök a házában találtak?

A rettegés háza


Az epizódban három komoly munkája is akad hőseinknek: segítenek bizonyítékot gyűjteni a rendőröknek egy férfi ellen, aki a szomszédok szerint a „rettegés házában” folyamatosan kínozza négylábúit; nyomozni kezdenek egy balsorsú kutyus után, amelyet egy betörés során tulajdonítottak el süket gazdájától; és gyűjtést szerveznek egy család számára, mely új kutyaház híján kénytelen lenne megválni terjedelmes ebeitől…


National Geographic OnlineLe a kalappal előttük!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

rebije@gmail.com

(moderátor, 2013.01.20 15:00)

Továbbítottam a Radisoknak. Aki ide hozzászólásba írna valamilyen segítségért, azt megkérném, hogy e-mailen tegye: rebije@gmail.com
Köszönöm!

1031

(Nyéki Jánosné, 2013.01.13 12:40)

Elnézést , az irányitó szám ez, köszönöm mindenkinek aki tud segiteni

1030 Bp. Lőpormalom u. 2

(Nyéki Jánosné, 2013.01.13 12:37)

Tegnap reggel fél 7-kor " barbár" 2-k emeleti szomszédunk ledobta az 1 emeletre 2 éves yorkshi kiskutyámat, mert idegesitette az ugatása. Rendörségi feljelentést tettem, sajnos nem ez az egy büne volt, ami miatt rendőröket kellett hivnom, de itt most a kiskutya a fő. Sokkos állapotba került, elvittük orvoshoz, mostmár jobban van, de nemtudni mikor lesz az igazi kiskutya aki volt. Nagyon kérem azt az illetékes embert, aki ebben kompetens jelentkezzen, mert ugy gondolom nagyobb büntetést érdemel az ilyen "barbár, elmebeteg".köszönöm előre is..nagyon kérem a segitséget

aszód

(Szilvi, 2011.11.19 11:34)

A mai napon a szomszédom megmérgezte a macskámat ez már a sokadik macska amit megöl.Az elmúlt hónapban 7macskát mérgezett meg.A kertjében megtaláltuk a mérget amit a kerítés tövébe helyezett el. A mérget átcsempészve és helyette másik normális macskaeledelt odahelyezve a rendőrséghez fordultunk,majd feljelentést szerettünk volna tenni, de ők elküldtek bennünket azzal az indokkal hogy, nincs értéke a macskáknak, mert nem fajtatiszták.A cicám most szörnyen szenved és az állatorvos nem tud ,segíteni rajta.Most az állat kórházba visszük hátha ott tudnak tenni valamit hogy, megmentsék.Az előző cicánkat is ő mérgezte meg 4 napig állt orvosi kezelés alatt mire nagy szenvedések közepette elpusztult.A rendőrség pedig SEMMIT nem tett pedig bizonyítékunk van arra, hogy ő tette hiszen ott vannak a fényképek.Most attól tartunk hogy, a kertben szabadon lévő bullterrier kutyánk lesz a következő áldozata.Valaki segítsen megállítani ezt "embert" egyszerűen nem tudunk mit tenni ellene mert hiába fordulunk hatósághoz nem segítenek.

drávatamási szoc otthon

(orsos zoltán, 2011.04.17 14:11)

tisztelt ügy nökségünk meg szeret meg szeret ném kér ni önöket hogy segitcsenek rajtunk van 21 egéséges kutya és elakarják altat ni öket és azért fo9rdultam önök höz hogy ha be tudnák öket fogad ni nagyon meg tisztelnénk hogy segitenének orsós zoltán vagyok drávatamási fö utca 41/a megadom az imél cimem amin el tudnának ér ni ozolee@citromail.hu orsós zoltán vagyok

Re: drávatamási szoc otthon

(Evelin, 2011.10.22 10:00)

Kérem segítségüket. KARTALON a régi tüzépen a főúton van egy fekete pulikutya ami nagy nehéz láncra van kötve és nincs neki kutyabódé amibe eltudna húzódani a hideg vagy akár az eső, hó elől.

Kartal

(Evelin, 2011.10.22 10:05)

Kérem segítségüket. KARTALON a régi tüzépen a főúton van egy fekete pulikutya ami nagy nehéz láncra van kötve és nincs neki kutyabódé amibe eltudna húzódani a hideg vagy akár az eső, hó elől.

Székesfehérvár

(Kaszáné Rácz Anikó, 2011.08.10 20:17)

Kár, h. még válaszra sem méltattok. Csak romlott a helyzet Berettyóújfaluban. András Balázs Attilától még Ti is féltek????, akkor nem kell itt a külföldi "eredeti" tetkósok nevét használni, ők tesznek és névvel élnek...NAGYOT CSALÓDTAM BENNETEK!!!! Mindig az volt a vágyálmaim, ha kell megyek segítek és ti......Nem is tudom mit vártam???? Se válasz, de TETT sem volt, ÁLLATVÉDŐK??? vagytok?????? okinacar@freemail.hu

dimitrij2@freemail.hu

(DIMITRIJ, 2011.04.18 12:45)

CSA KERESSETEK MEG

Érd Szövő u. 53.

(Szabó Balázsné, 2011.04.13 20:57)

Az utolsó hozzászólást én irtam, de a válasz nem nekem érkezett.

Köszönettel : Szabó Balázsné /2011.04.12. 21.15/

2030 Érd Szövő utca 53.

(Szabó Balázsné, 2011.04.12 21:15)

Tisztelt Állatvédők !
Érden a Szövő u. 56-ban él egy család aki állitólag nagyon szereti az állatokat. Az udvaron él egy szegény kutya , 4-5 n2-es területen ami emder magasságban 3 oldalról körül van keritve épitőanyaggal. A kutya ki sem lát onnan. A nap 24 órájából 20 órát ugat, szerintem éheztetik mert néha abbahagyja az ugatást, de én még nem láttam ételt elötte , sőt szerintem vizet sem tesznek elé. Kérdésemre , hogy miért ugat a kutya éjjel-nappal, annyira agressziv lett a tulaj, hogy jobbnak láttam eljönni. Hogyan segithetnék azon a szerncsétlen állaton? Állatorvosra is szüksége lehet mert a fülén a ször csomókban lóg és majdnem a földig ér.
Üdvözlettel: Szabóné

2146 Mogyoród Rózsa u 3717. (Kukuk hegy)

(Szijártó ános, 2011.04.04 17:04)

Könyörgöm, segítsetek! Annyira rossz anyagi körülmények között élek, hogy nem tudok ennivalót venni a két gyönyörű kutyámnak! Sehonnan nem kapok, semmiféle munkát, "1000" helyen jelentkeztem már, de 56 évesen nem kellek sehol!!!! Azt, hogy én éhezem, azt én megértem, de a kutyáimnak nem tudom megmagyarázni, hogy nincs, vagy csak gyenge koszt van! Az egyik a Szasa, mentő kutya volt, a másik, Brenda, egy szeleburdi beigle lány. Nevem: SZIJÁRTÓ JÁNOS, TEL: +36702804896
E-mail: szijarto.glass@gmail.com Nagyon várom a válaszotok, a segítséget! Több, mint egy éve nincs munkám, hiába jelentkezem bárhová. De, ha sikerül munkát találni, be szeretnék lépni, de legalább is támogatni szeretném ezt az IGAZ EMBEREKBŐL alakult társaságot! Üdvözlettel: Szijártó János.

2146 Mogyoród Rózsa u 3717. (Kukuk hegy)

(Szijártó ános, 2011.03.30 11:31)

Örülök, hogy van egy csapat, aki ennyire szereti és védi az állatokat! Az "állatok" ellen! Nincs nagyobb barátság, mint az EMBER és az állatok kapcsolata! Nekem van két kutyám és nagyon szeretem őket, és viszont is így van.
Soha nem tudnám őket bántani, de még csak szavakkal sem! Sajnos azonban van egy nagyon nagy gondom! Több, mint egy éve elvesztettem a munkám, azóta semmi jövedelmem nincs! Egy hét és elfogy a tápjuk, hogy utána mit csinálok? Nem tudom. Beoltatni sem tudtam őket. "Ezer" munkahelyre jelentkeztem, de 56 évesen nem nagyon "kapkodnak" utánam. Tudnátok segíteni? Nagyon megköszönnénk, mert ha én nem is eszek, azt tudom miért van, de nekik nem tudom meg magyarázni. Elérhető vagyok: Telefonon: +36702804896, vagy e-mailen: szijarto.glass@gmail.com Ha tudtok, segítsetek rajtunk!!! Ha tudok, lesz valami munkám, bevételem én is szeretnék segíteni és részt enni a csapatotok munkájában! Üdvözlettel, inkább nagy TISZTELETTEL: Szijártó János.

DUNAVECSE BÁTHORY UTCA 8

(DÜRGŐ JUDIT, 2011.02.21 22:36)

ÖRÜLÖK, HOGY VAN MÁR NÁLUNK IS ILYEN ÁLLATVÉDELEM. SZERETNÉNK SEGÍTENI MI IS A FIAIMMAL. SOK SIKERT A
TOVÁBBIAKBAN.

babuci26@gmail.com

(babuci, 2011.02.17 11:56)

Kedves Tetkós Állatvédők!
Először is fogadjátok őszinte elismerésemet a munkásságotokért! Örülök, hogy vannak még rendes emberek! Sajnos én nő létemre egymagam nem sokat tudok tenni az állatkínzás ellen, csak szörnyülködve, elképedve és sírva nézem, hallgatom az erről szóló híreket.
A kérdésem az lenne, hogy milyen módon tudnék esetleg csatlakozni, segíteni a munkátokban?
Üdvözlettel: babuci

1116. Budapest Fehérvári út 148.

(Kővári Andrea, 2011.02.16 11:05)

Nagyon örülök a magyar fiúknak, akik segítik a magukat megvédeni nem tudó állatokat.
Sok sikert, hatalmas erőt és kitartást kívánok nekik.
Nagyon szeretem és védem az állatokat és a természetet.

Budapest

(Varga Viktória, 2011.02.15 23:32)

Nagyon Sok sikert és kitartást kívánok!! Minél többet szeretnénk hallani Önökről!!!

Zala

(Sly28, 2011.02.15 06:55)

Gratulálok.Jó lenne,ha az egész ország területén lennének ilyen szervek,akiket támogat a rendőrség.Valamint nem a saját pénzükből kéne megoldani
a megkívánt feladatokat.Zala megyéből írok,ha itt is lenne hasonló szervezet szívesen segítenék amiben tudnék!
Sok sikert és kitartást kívánok!!

Sződliget

(Annamari, 2011.02.14 21:08)

Üdvözlöm az ötletet! Segíteni hogy tudunk?

3360 HEVES

(Sztankovics lÁSZLÓ, 2011.02.14 21:01)

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Findavideo.hu%2Fvideo%2FKutyaetterem_Kinaban_sokkolo_video&h=b7e47