Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Olyan a kutya, amilyen a gazdája I.

Sokan emlékezhetnek a 101 kiskutya című rajzfilmben felvonultatott gazdák sorára. Az ebtulajdonosok mind külső, mind belső tulajdonságaik szempontjából meghökkentően hasonultak négylábú kedvenceikhez. A párhuzam - ha nem is ennyire eltúlozva - nyilvánvaló.

 
Napjainkban, amikor a kutyák túlnyomó többsége nem csupán házőrzőként, hanem igazi társállatként, sőt mi több, szeretett családtagként vesz részt ki-ki életében, egyáltalán nem meglepő: a szoros kapcsolatba került két- és négylábúak bizonyos fokig azonosulnak egymással.

Ahhoz, hogy a kapcsolat minél harmonikusabb legyen, hogy minél több örömet szerezzen gazdának, kutyának, alapvető fontosságú a kiválasztott fajta karakterének, tulajdonságainak pontos ismerete. Csak azt várjuk el tőle, amit valóban nyújtani képes. A legtöbb ideges, rosszindulatú, harapós, vagy éppen hisztis kutya viselkedésének az a magyarázata, hogy nem a megfelelõ gazda vette őt magához.

Aki a számba vehető fajta alapvető tulajdonságait nem ismerve, megnyerő külsejétől elragadtatva, vagy akár egy divatáramlatnak behódolva választ ebet, az nagy hibát követ el. Úgy fogja érezni, az elképzelt hűséges, kedves, ragaszkodó társ helyett csupán egy koloncot vett a nyakába.

Könnyítsük meg az egymáshoz való alkalmazkodást, és ha eldöntöttük, hogy megosztjuk életünket egy kutyával, ne sajnáljuk az időt a szóba jöhetõ fajták alaposabb megismerésére. Persze nem árt, ha a négylábú tulajdonságainak ismeretéhez alapos önismeret is társul.

Íme, egy kis segítség a választáshoz:


A boxer


 
Erős, bátor, rámenős és jóindulatú. Nemcsak őrző-védőként állja meg helyét, hanem házi kedvencként is ideális lehet. Szőrzete rövid, könnyen rendben tartható, jelleme kiegyensúlyozott, alkalmazkodó, hangját ritkán hallatja. Víg kedélyű, késő öregkoráig megőrzi pajkosságát.Jellegzetes fejformáját nem mindenki szereti. A robbanékony, gyors, temperamentumos állat elsősorban azoknak való, akik maguk is hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, és könnyedén kielégítik a kutya hatalmas mozgásigényét.


A csau-csau


 
Roppant erős jellem, nagyon határozott, szilaj és önérzetes, kevéssé hajlamos a behódolásra. A vele való kapcsolat alakítása kölyökkortól kezdve nagy óvatosságot és maximális tiszteletet igényel. A teljes szabadsághoz szoktatott csau-csau felnővén valószínűleg neveletlen, sőt sokszor irányíthatatlan kutyává válik. Csak erős kezű, következetes gazdának javasolható! Temperamentumos, nagyszerű egyéniség. Ha megtanultuk tisztelni erejét és büszkeségét, igazi társunk lehet.


A foxterrier


 
Tüzes vérű, temperamentumos, mozgékony kis kutya életet visz a házba vagy lakásba. Minden érdekli, és valódi szenvedélyek hajtják: ha őt választjuk, az biztos, hogy soha nem fogunk unatkozni. De vigyázat! A terrierek és elsősorban a foxterrier tartása nem való ideges alkatú embereknek!


A labrador retriever


 
Ha azt akarjuk, hogy labradorunk igazán boldog kutya legyen, nem maradhatunk mindig szárazon. A labrador számára a víz a szórakozás szinonimája. Akkor a legboldogabb, ha imádott gazdájával együtt hódolhat ennek a szenvedélynek.Rendkívül intelligens, sokoldalú, élvezi az élet minden pillanatát. Örökké vidám természetével a búskomorságnak is kiváló ellenszere lehet. Minden emberi lényt a szívébe zár, de tekintve, hogy még a rablókat is ünneplésben részesíti, őrző-védő munkára tökéletesen alkalmatlan.


A német juhász


 
A legnépszerűbb, legsokoldalúbb, legtöbbre értékelt kutya szerte a világon. Külseje tetszetős, természetére nézve eleven, ugyanakkor nyugodt, bátor, de megfontolt, agilis, mégis szelíd, engedelmes. Szinte bármilyen feladatra alkalmas lehet, kivételes adottságait nem szabad parlagon hagyni. Kizárólag olyan emberek válasszák társul, akik igényesek a kutyával szemben, ugyanakkor maguk is megfelelnek a kutya igényeinek.


A rottweiler


 
Tiszteletet parancsoló, csupa izom, rámenős, kemény kutya, nem ismer félelmet. Kisebb lakásba nem való, viszont kiválóan alkalmas kertes házak vagy telephelyek őrzésére. Kissé kiszámíthatatlan. Gyenge kezû gazda irányítása alatt akár veszélyessé is válhat: ne hagyjuk, hogy a fejünkre nőjön!holgyvilag.hu (if)


 
az oldal nyomtatása nyomtatható verzió | küldje el a hírt ismerősének hírküldés |  Új hozzászólás
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

fifa 15 fnl скачать торрент

(garneubal, 2018.03.30 11:21)

Извиняюсь, но это мне не совсем подходит. Кто еще, что может подсказать?

---
честно впадлу.. fifa 15 c таблеткой скачать торрент, fifa 15 скачать бесплатно а также [url=http://15fifa.ru/skachat-fifa-15/]скачать fifa 15 карьера[/url] скачать fifa 15 v 1.0

XEvil breaks CAPTCHA of Google, Facebook, Yandex, VKontakte, and 8400 others!

(MashaFoots, 2017.12.13 15:49)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass any antibot protection.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

drávatamási szoc otthon

(orsos zoltán, 2011.04.17 10:51)

tisztelt tetkos állat védö egyessület!

nagy nagy segitségre van szükségünk itt az otthonunkban 24db kutya van az uj igazgato sajnos a továbbiakban nem engedélyezi a kutya tartást a közeli menhelyere nem tudják fogadni az ebeket az a kérésünk hogy sziveskedjenek elvinni öket mert amennyiben nem találunk nekik gazdát ami szinte lehetetlen elaltatásra várnak mi ezt nem szeretnénk remélem megértik segitségüket nagyon megkösszönénk tisztelettel Drávatamási szoc otthon lakoi