Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Talán kezdjük a legelején:milyen lenne, ha minket bezárva tartanának életünk végéig? Valószínüleg hatalmas düh kerekedne felül bennünk, ordítanánk , agresszíveké válnánk. A kutyák mit tehetnek?

Sokan megkötik a kutyájukat az tény, de volt olyan eset is, hogy kis ketrecekbe zsúfolták össze őket.

És ha utánna ki is szabaditaná valaki, milyen élete lehetne? Ha nagy szerencsésen nem válna agresszívé é bizalmatlanná, ami az esetek többségében így van, akkor is életét félve kell leélnie, mert antiszociálissá vált.Két esetről is írnék: mindkettő fogva tartott kutyákról szól.

Akiknek nem lehetett jó életük.Most sem tudom, hogy élnek-e még.

Az első,a kivel körülbelül egy vagy két éve találkoztam elöszőr. Egy kis faluban élek, aminek 1000 lakosa van csak. Így hamar eljutott hozzám a hír, de sajnos nem elég gyorsan, hogy van egy férfi 40-50 év körüli, aki sok emberrel él együtt. Két közös udvarban, pár romos épületben. Ő az első épületben élt. A hátsó udvaron volt egy kis ketrec. Még egy macskának is kicsi lett volna, nemhogy egy kutyának! Az egész akkor kezdödőtt, mikor az állitólagos unokái elhozták neki a menhelyről a kutyát: Suzie-t, az alig egy éves keverék szukát. 

Rögtön elindultam, hogy megnézzem. A kutya borzalmas állapotban volt:lesoványodott, és MINDIG be volt zárva, oltásokat nem kapott, a saját ürülékében mászkált. A ketrecében nem volt fedél felette, olyan volt, mint egy túl kicsi kennel.  Tele volt szeméttel, algás piszkos állott vizzel, és a szomszédok elmondása szerint SOHA nem nézte meg a kutyáját, nem etette, nem itatta, a szomszédok adtak neki csak enni és inni néhanapján. Ezen kivül a kutya szerencsére lekileg jól volt: még bizott az emberekben, barátságos volt.

Rögtön szóltam a hivatalban a jegyzőnek, akinek intézkednie kellett volna, de nem tett semmit.

Így magam álltam neki:beszéltem a gazdájával: hajlandó volt beleegyezni, hogy gondoskodjam róla.Még épp időben szóltam neki, mert a körzeti állatorvos akkor akarta elaltatni. Ám sehova sem tudtam vinni: otthon helyhiány volt, senki nem akarta befogadni még ideglenesen sem, és menhelyre sem akartam vinni.

Lassan fokozatosan akartam hozzászoktatni mindenhez: kitakarítottam a helyét, adtam neki friss vize, felszedtem az ürüléket, amiben egyébként járkált, jó pár óra volt, mire teljesen tiszta nem lett. Az egyik szomszéd csinált neki kartonból kutyaházat a kérésemre. Hát talán e egy ideig megvédi, mivel faanyag nem volt, másból nem tudta elkészíteni. Vittem neki kutyakaját mindennap.

Majd talán egy hét múlva kiengedtem az udvarra, a szomszédok beleegyezésével. Ez egy nagy füves terület, labdáztunk, sokat simogattam, hozzá szoktattam a pórázhoz, parancsszavakat tanítottam neki.Nagyon élvezte, színte már a gazdája voltam.

Majd talán egy hónap elteltével,mikor már jól ment láb mellett, ki vittem a szabadba. Volt ott egy nagyon jó kiránduló hely: egy dombon kell felmenni hozzá. Már a domb felénél tartottam, mikor csak annyit vettem észre, hogy eszeveszetten fut felénk egy német juhászkutya keverék. Morogva. Esélyem sem volt olyan rövid idő alatt elgondolkodnom a dolgokon. A kutya ész nélkül rárontott Suzie-ra.Még csak nem is foglalkozott velem. Nem bírtam elkergetni a kutyát. A kutyák iránti szeretetem miatt nem voltam képes egyszerüen bele rúgni vagy ilyesmi, így elkezdtem rohanni Suzieval. Alig jutottam pár méterre, mikor jött a gazdája, szép nyugodtan sétált lefele a dombról, mégcsak rá se kiáltott  a kutyájára. Szerencsére velem volt egy ismerösőm, aki higgadtan átgondolta a dolgokat. Odaadtam neki Suziet, és ő a kutya elé állt, mire a kutya abbahagyta a harapdálást. Kiderült, hogy embert, nem mer megtámadni, így mire nagy kényelmesen odaért a gazdája, a kutya már odébb állt. Azért beszélt velünk néhány percet, még elnézést sem kért, elment.

Suzienak szerencsére csak egy sérülése lett. A bal mellső lábán. Még vissza sem támadott a kutyának, így az gond nélkül megúszta.

Így nem elég, hogy most volt kinn talán életében elöször, még meg is támadja egy kutya. Állatorvoshoz kellett vinnünk, szerencsére egy kutyasegélyszolgálat segitett kifizetni azt.

A sebe szép lassan begyógyult, hirdettem interneten papiron és újságban, de senki nem jelentkezett érte.

Eltelt egy újabb hónap, Suzie csodásan érezte magát, de senkinek nem kellett.

Majd egy újabb két hónap, és lassan fél év is eltelt, de a dolgok nem változtak.

Ekkor történt valami. Suziehoz tartottam, játszottam vele meg tanitottam.Mikor készültem elmenni a férfi egyik szomszédjába botlottam. Udvariasan váltottam vele néhány szót, mikor elmondta, hogy a kutya gazdája mire készül: elmondása szerint elviszi az unokáihoz a kutyáját pár nap múlva, mivel végre a jegyző tett valamit, és pénzbirságot szabott ki neki, sajnos csak azért mert nem oltotta be a kötelező veszettség ellenivel sem.

Sajnos a férfi nem volt otthon, nem tudtam vele beszélni, a hónapok alatt alig találkoztam vele csak párszor, akkor sem  a kutyánál.

Így egyszer csak a kutya nyomtalanul eltűnt. A szomszédok sem hitték el, hogy az unokáihoz viszi. Szerintük és szerintem is, nem akarta kifizetni a birságot, állatorvosra sem volt pénze, ezért a hátsó erdőbe vitte...

Ez a valóság.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

fifa 15 setup скачать

(garneubal, 2018.03.27 05:01)

Что он замышляет?

---
Абсолютно с Вами согласен. В этом что-то есть и мне кажется это отличная мысль. Полностью с Вами соглашусь. fifa 15 скачать торрент pc бесплатно, скачать fifa 15 сезон 2016 2017 или [url=http://15fifa.ru/skachat-kljuchi-fifa-15/33-skachat-fifa-15-crack-kryak-tabletka-klyuch-besplatno.html]fifa 15 cracks торрент[/url] скачать фифа 15 модингвей торрент на пк